Buitentrappen op maat!

Zoals de naam al aangeeft is een buitentrap geschikt om in weer en wind te staan. De eindafwerking van deze trap is weerbestendig. Buitentrappen worden onder meer toegepast in tuinen, maar dienen in veel gevallen bijvoorbeeld ook als noodtrap.

Hieronder treft u een overzicht van een groot aantal op maat gemaakte buitentrappen, die wij reeds voor klanten hebben opgeleverd.

 
De buitentrap, een weerbestendige trap met vele mogelijkheden!

De meest voorkomende afwerking is thermisch verzinkt. Hierbij wordt een dunne zinklaag over het staal aangebracht door middel van onderdompeling in een vloeibaar zinkbad. Het is ook mogelijk om de trap te voorzien van een kleur. Dan wordt er over de zinklaag een poedercoating in de gewenste RAL-kleur aangebracht. Een andere oplossing is het trapframe uit te voeren in rvs, maar dit is aanzienlijk duurder. Naast stalen treden kunnen er ook houten treden, glazen treden, granieten treden of betontreden op de trap worden toegepast. In principe zijn alle traptypes als buitentrap uit te voeren maar de meest voorkomende zijn de rechte steektrap en de spiltrap. Een veel toegepaste goedkope spiltrap is de Valencia spiltrap. Deze vind u in onze webshop:

Deze Valencia trap is ideaal voor het ontsluiten van een bestaand balkon of een dakterras.

Voor- & nadelen

Elk type trap brengt voor- en nadelen met zich mee.
Buitentrappen hebben de volgende voor- en nadelen:
✔ Bestendig tegen weer en wind
✔ Elk type trapmodel is in principe toepasbaar
✔ Veel variaties, dus vele prijsklassen
✖ Vereist (meer) onderhoud

Materialen

Het trapframe wordt voornamelijk uitgevoerd
in staal met thermische verzinking. Echter behoord
RVS ook tot de mogelijkheden.

Als er wordt gekeken naar de traptreden, dan
zijn bij deze trap de volgende materialen populair:
●  Glas
●  Hout
●  Beton
●  Graniet
●  Staal

Prijsindicatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar de prijzen van een buitentrap of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Klik hieronder op de knop “Offerte aanvragen” en vul het formulier in. Één van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

Offerte Aanvragen