Wilt u uw huidige trap vervangen of komt u in een nieuwbouwhuis te wonen waar u nog een trap voor moet kiezen? Een trap is de spil in het huis en dus een belangrijk object. Wij vertellen in deze blog waar u op moet letten en welke trap u nodig heeft.

Wat is de beste plek om een trap te plaatsen?

Bij een bestaande woning is het afhankelijk van de bouwsituatie waar de trap geplaatst kan worden. Bij een nieuwbouwhuis is het aan te raden om in een vroeg stadium, bij het maken van de bouwtekeningen, ons al in te schakelen als trappenspecialist. Dan kunnen wij een trap plaatsen op de plek zoals u het wenst. In samenwerking met u en de tekenaar kiezen we een functionele plaats. Daarnaast is het aan te raden om de trappen tussen de verschillende verdiepingen onder elkaar te plaatsen om ruimte te besparen. Lees hier alles over de positie van een trap en de omgevingsfactoren.

Rechte trap bt02-aSpiltrap st04-a

Welke vorm trap kies ik?

Een trap is te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Bij TrappenXL maken we iedere trap op maat en daarom past deze altijd binnen uw woning. Onze trappenspecialisten adviseren graag om de juiste vorm trap te kiezen, dit kan telefonisch maar ook bij ons in de showroom. Doe hier inspiratie op over verschillende vormen trappen.

Welke afmeting heb ik nodig?

Naast de vorm is een passende trap natuurlijk belangrijk. Weet u niet welke afmeting trap u nodig heeft? Afhankelijk van de bouwsituatie kunnen we bepalen wat mogelijk is binnen uw woning. Het wordt vaak onderschat hoeveel ruimte een trap inneemt, laat u daarom goed adviseren voor het beste resultaat.

Welke stijl trap kies ik?

Kiest u voor een basic trap of juist voor een echte eyecatcher binnen uw woning? Bij TrappenXL maken we maatwerk trappen zodat u de stijl, het materiaal en de vorm zelf kunt bepalen. Ook maken we de balustrade en de trapleuning op maat voor een verrassend smaakvol geheel. Wij zijn dé specialist in design trappen en helpen u graag om het beste ontwerp voor u te maken! Kom eens langs bij ons in de showroom of vraag direct een offerte aan.