Design trappen op maat laten maken

Design trappen zijn er in diverse vormen en maten. Allereerst is de trap een functioneel bouwkundig onderdeel van uw woning, winkel of bedrijfspand. De verdiepingstrap overbrugt praktisch twee verschillende niveaus met elkaar en moet aan een aantal eisen voldoen om zo een goed beloopbare en tevens veilige trap te zijn. Hieronder vindt u ons assortiment design trappen, die u volledig op maat kunt laten maken. Wilt u meer weten over een bepaalde design trap? Selecteer dan uw gewenste trapmodel voor meer informatie. Welke design trap laat u op maat maken?

Meer aandacht voor design trappen

Er wordt vandaag de dag meer aandacht aan de trap besteed. De eenvoudige houten trappen worden steeds vaker vervangen door stalen design trappen, die u op maat kunt laten maken. Zo werd er vroeger nauwelijks nagedacht over de vormgeving en afwerking van de trap, tegenwoordig zijn de variaties en mogelijkheden in trappenland bijna onbeperkt.

Of het nu een minimalistische trap betreft die opgaat in zijn omgeving of een trap als eyecatcher in de ruimte, voor iedere smaak is er een mooie passende design trap beschikbaar. U kunt bij ons een design trap op maat laten maken naar uw wens.

3 Praktische adviezen

Om een goede keuze te kunnen maken tussen de verscheiden design trappen, hebben we een aantal praktische adviezen voor u op een rij gezet:

1. Trapvorm

Allereerst is het van de bouwkundige situatie afhankelijk welk type trap het beste in uw woning of pand past. Bij nieuwbouw verdient het de voorkeur om al tijdens het bouwkundig ontwerp met ons om de tafel te gaan zitten zodat het ontwerp eventueel nog kan worden aangepast aan de gewenste trapvorm. Afhankelijk van de situatie past een rechte trap, spiltrap, wenteltrap of een kwartslagtrap in uw woning of bedrijfspand. De laatst genoemde trap is nog weer op te delen in een onderkwarttrap, bovenkwarttrap en een dubbelkwarttrap.

2. Trapframe

Een volgende belangrijke keuze is het basisframe van de trap. Hierbij zijn bijvoorbeeld de volgende keuzes mogelijk: een middenboomtrap of onderboomtrap, een zijboomtrap, een zwevende trap en een vrijdragende trap.

3. Balustrade

Daarna is de keuze van de balustrade , of juist geen balustrade, een belangrijk punt. Een glasbalustrade heeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een hek voorzien van knieregels of spijlen. Ook een eventuele muurleuning komt hierbij aan de orde. Last but not least is de keuze van de kleur en de materialen van de trap en de balustrades. Al met al genoeg redenen om u door de trappenspecialist in een vroeg stadium te laten adviseren in de trappen showroom.

Prijsindicatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Benieuwd naar de prijzen van een design trap of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Klik hieronder op de knop “Offerte aanvragen” en vul het formulier in. Één van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

Offerte Aanvragen